56+ en de arbeidsmarkt

56+ en de arbeidsmarkt

Al een lange carrière achter de rug en nu ben je, door omstandigheden, op zoek naar nog een laatste uitdaging op de arbeidsmarkt. Het liefst een uitdaging waar je de laatste jaren voor je pensioen met veel plezier jouw werk kan doen en daarnaast een werkplek die flexibiliteit en wederzijds begrip biedt.

Veel 56 plussers voelen zich in deze situatie onzeker en weten niet wat hun kansen en mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Zo komen er vragen en twijfels naar boven, zoals: hebben ze niet liever een jonge medewerker? Kan ik fysiek dit werk nog wel fulltime volhouden? Ben ik niet te duur i.v.m. de ervaring die ik heb opgebouwd? Kortom: wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? Laat je niet te veel afleiden door deze gedachtes!

Oudere werknemers staan bij veel bedrijven en leidinggevende bekend als werknemers met:

  • meer ervaring en vakkennis,
  • een uitgebreid netwerk,
  • mensenkennis,
  • loyaal en
  • gemotiveerd.

Genoeg voordelen om iemand aan te nemen dus!

``Alleen bij werknemers met een behoorlijk track record, zul je een schat aan ervaring en kennis vinden.``

Voordelen voor de werkgever

Daarnaast brengen oudere werknemers ook financiële voordelen met zich mee voor een werkgever. Een aantal hiervan zijn:
  • Loonkostenvoordeel: een jaarlijkse tegemoetkoming voor 56+ werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking (tot maximaal 6000 euro per jaar).
  • No-risk polis: (bij voormalig werkeloosheid of arbeidsbeperking) komt de nieuwe werkgever in aanmerking voor de No risk polis. Dit houdt in dat er bij eventueel verzuim/uitval de kosten door het UWV worden betaald.

Compact Werkt is ervaren in het begeleiden van oudere werknemers (met een arbeidsbeperking). Tijdens de begeleiding naar ander werk, zetten wij onder andere ons eigen werkgeversnetwerk in om voor jou de ideale baan te vinden!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder.