Arbeidsomstandighedenspreekuur

Medische keuring / aanstellingskeuring aanvragen

Medische keuring / aanstellingskeuring aanvragen

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Voor bepaalde functies binnen uw organisatie kan het noodzakelijk zijn dat kandidaten voldoen aan specifieke medische eisen. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van de persoon zelf, maar ook voor die van uw team en klanten.

Compact Werkt, uw partner in arbodienstverlening, begrijpt het belang van een zorgvuldige aanstellingskeuring. Wij staan klaar om u hierin te begeleiden en ervoor te zorgen dat deze keuringen volgens de wettelijke normen verlopen. Wilt u meer weten of een aanstellingskeuring aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op.

``Alleen voor bepaalde functies mag u een aanstellingskeuring afnemen``

Wat u moet weten over aanstellingskeuringen

Een aanstellingskeuring is een medisch onderzoek dat deel kan uitmaken van de sollicitatieprocedure. De Wet op de medische keuringen (WMK) en het Besluit aanstellingskeuringen schrijven voor dat deze keuringen aan strikte voorwaarden moeten voldoen:

  • Vraag altijd vooraf schriftelijk advies aan uw arbodienst per functie.
  • Vermeld bij de vacature duidelijk dat een aanstellingskeuring onderdeel is van de procedure.
  • Verschaf vooraf informatie over het doel en de inhoud van de keuring.
  • Weet dat vragen over zwangerschap, erfelijke aanleg of chronische ziektes niet zijn toegestaan.

Compact Werkt zorgt ervoor dat uw aanstellingskeuringen op een professionele en respectvolle manier worden uitgevoerd, waarbij de privacy van de sollicitant gewaarborgd blijft.

Waarom aan aanstellingskeuring aanvragen bij Compact Werkt?

Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is en eigen behoeften heeft. Daarom bieden wij maatwerk aanstellingskeuringen aan die passen bij de specifieke eisen van de functie binnen uw bedrijf. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat de keuringen niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen, maar ook aan uw verwachtingen.

Onze aanpak

  1. Persoonlijk advies: Samen met uw ondernemingsraad en onze arbodienst bepaalt u of een aanstellingskeuring het juiste middel is voor uw situatie.
  2. Transparantie: Wij zorgen voor heldere communicatie naar de sollicitant over de inhoud en het doel van de keuring.
  3. Deskundigheid: Onze specialisten zijn ervaren en getraind om de keuringen op een professionele manier uit te voeren.

Wilt u meer weten of een aanstellingskeuring aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null