duurzame inzetbaarheid bevorderen in uw organisatie

Bevorderen maatschappelijke deelname

De module bevorderen maatschappelijke deelname is een verdere stap in het begeleiden van werkloos naar werk. De persoon is al uit een isolement en heeft sociale contacten.

In deze volgende stap gaat de cliënt aantoonbaar deel nemen aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband. Het vrijblijvende zoals tijdens de interventie niet meer aan de orde.

Hoe doen wij dat?

  • Er voor zorgen dat deze persoon een hogere weerbaarheid krijg.
  • Het gaat hier onder andere om het versterken van de motivatie, het zelfvertrouwen en het zelfbeeld, het leren stellen van grenzen.
  • Scholing en cursussen die bijdragen om werkfit te worden.
  • De (eerste voorzichtige opbouw van de) fysieke en psychische belastbaarheid in relatie tot werk.
``Outplacement met goede begeleiding is positief voor zowel werkgever als werknemer.``

Stap 1: Fit for the job / vitaliteitscheck

Met dit onderzoek en coaching wordt de fysieke weerbaarheid van de Klant verhoogt. Met dit onderzoek kunnen we kijken hoe vitaal iemand is en hoe hij zijn belastbaarheid kan opbouwen. Dit is dus de methode om eerst onderzoek te doen en daarna hier op te richten en dit te verbeteren.

Stap 2: psychisch onderzoek

Naast dat de Fit for the Job is afgerond, willen we ook graag weten waar de valkuilen liggen voor de cliënt op psychisch gebied ten opzichten van werk. Hiervoor zetten we een test in. Deze test biedt voorspellende waarde op uitval. We onderzoeken hiermee wat er voor heeft gezorgd dat iemand is uitgevallen en/of weer uit gaat vallen. De inzichten zorgen voor activatie voor duurzame terugkeer in werk

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null