Hier heeft Compact Gewerkt: een andere weg inslaan

Dit speelt er:

In een semi-overheidsbedrijf met 1.000 medewerkers is besloten dat 5 regionale divisies moeten fuseren. We hebben al eerder deze situatie besproken als geheel, maar zoomen nu in op één medewerker in dit verhaal: Een vrouw die al 15 jaar leidinggeeft aan een van de divisies.

De vrouw ziet deze divisie als haar familie, die ze al 15 jaar met veel liefde leidt. Ze is een echte verbinder die veel voor haar team betekende. Na de reorganisatie zijn echter veel haar taken haar plots ontnomen. Daardoor ervaarde ze veel boosheid, wantrouwen en twijfel aan de toekomst. Ze wordt kortaf tegen haar teamleden.

Door de opgelopen emoties dreigt thuis ook nog eens een scheiding en komt ze uiteindelijk overspannen thuis te zitten.

Nieuw perspectief met coaching

Deze vrouw heeft de fusie als een totale ramp ervaren: ze mist erkenning voor haar werk in het verleden, rouwt om het verlies van haar oude functie, is boos op de organisatie maar in conflict door de loyaliteit aan haar team. Ze heeft geen perspectief voor de toekomst en herkent zichzelf niet in haar vernieuwde functie. De emoties en radeloosheid hebben er voor gezorgd dat haar emotionele bankrekening leeg is. Ze heeft niets meer om te geven.

Wij hebben deze vrouw geholpen door haar inzicht te geven in haar situatie. Door middel van de selectiescan hebben we inzicht gekregen in de persoonlijkheid, talenten en competenties van mevrouw. Er is vervolgens in overleg gekozen om contextuele coaching in te zetten om mevrouw meer inzicht te geven in haar keuzes. Met 5 coachgesprekken hebben we de bevindingen van de scan omgezet in nieuw perspectief.

Het resultaat

Na de scan en coachingsgesprekken blijkt dat mevrouw geen motivatie meer heeft om zich in te zetten voor haar nieuwe functie. Ze ziet het niet zitten, maar de coaching heeft ook haar ogen geopend over dat dit geen must is. Dit biedt haar nieuw perspectief.

Door te kiezen voor zichzelf komt er rust, ruimte en vrijheid en herstelt de emotionele balans. De zorgzame vrouw die ze was, keert weer terug. In goed overleg neemt ze afscheid van haar werkgever en gaat ze met vervroegd pensioen om te doen wat ze het liefste wil. De relatie met haar partner herstelt zich en ze kan weer groeien als mens. Met haar verworven tijd kan zij zich richten op de zorg voor haar moeder.

Compact Werkt ook voor u

Een outplacement traject hoeft niet negatief te zijn. Door in gesprek te gaan blijkt dit in sommige situaties de oplossing te zijn waar beide partijen het meest bij gebaat zijn.

Coaching is in veel situaties een middel om de onderste steen boven te halen en het juiste pad te bepalen. Compact Werkt ook voor u!

duurzame inzetbaarheid bevorderen in uw organisatie