Extern vertrouwenspersoon

Het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers is ontzettend belangrijk voor een werkgever. Ongewenste omgangsvormen komen helaas in bijna iedere organisatie wel voor. Een (extern) vertrouwenspersoon kan een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige werkomgeving.

Compact Werkt biedt u een eenvoudige manier om uw werknemers contact met een extern vertrouwenspersoon te bieden.

De meerwaarde van een vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon fungeert als een veilige haven waar medewerkers terechtkunnen met zaken die ze misschien niet direct met hun leidinggevende of collega’s willen, kunnen of durven bespreken.

Denk hierbij aan onderwerpen als:

  • Persoonlijke problemen die de werkprestaties beïnvloeden
  • Ervaringen met ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, ongewenste intimiteit, intimidatie, agressie of geweld
  • Conflicten binnen de werkomgeving die om een delicate aanpak vragen
  • Vragen rondom ethische dilemma’s en integriteit

Een vertrouwenspersoon is een veilig aanspreekpunt voor alle werknemers en geeft advies, ondersteuning en begeleiding. Door een luisterend oor en professionele ondersteuning te bieden, kan de vertrouwenspersoon bijdragen aan het oplossen van deze kwesties.

``Door problemen eerder te signaleren en werknemers goed voor te lichten, kan een vertrouwenspersoon preventief van waarde zijn. Als extern vertrouwenspersoon neem ik een neutrale houding aan en ga oplossingsgericht te werk. Gemotiveerde medewerkers, die zich veilig voelen op hun werkplek, werken met plezier en zijn productiever!``

Een interne of externe vertrouwenspersoon?

U heeft verschillende mogelijkheden wanneer u een vertrouwenspersoon wilt aanstellen. Zo kunt u intern één of meerdere personen aanwijzen en opleiden tot vertrouwenspersoon, of een extern vertrouwenspersoon aanstellen. Voor grote organisaties kunnen vertrouwenspersonen met een verschillend geslacht, leeftijd en/of afkomst een waardevolle toevoeging zijn.

Contact met de vertrouwenspersoon is uiteraard te allen tijde vertrouwelijk. Een goede vertrouwenspersoon is natuurlijk empathisch en communicatief vaardig, maar ook onafhankelijk, heeft kennis van juridische procedures en een goed analytisch vermogen.

Wanneer u een interne medewerker opleidt, is het belangrijk dat deze persoon een onpartijdige positie binnen uw bedrijf heeft en zich niet aan een afdeling hoeft te verantwoorden. Een HR-medewerker als vertrouwenspersoon aanstellen is bijvoorbeeld onverstandig. Ook moet u zorgen voor een goede opleiding, tijd en budget inruimen om de taken te vervullen en afspraken maken over de bereikbaarheid en communicatie.

U kunt ook kiezen voor een extern vertrouwenspersoon. Wanneer u kiest voor een extern vertrouwenspersoon via Compact Werkt, weet u zeker dat uw medewerkers toegang hebben tot een kundig en gecertificeerd persoon die hen kan helpen hun veiligheid te waarborgen. Bovendien is er geen tussenkomst van uw of onze medewerkers nodig om het contact laagdrempelig te houden.

Is een vertrouwenspersoon verplicht?

Op dit moment is het aanbieden van een vertrouwenspersoon nog niet verplicht. Er is echter een wetsvoorstel in de tweede kamer aangenomen op 23 mei 2023 dat elke werkgever met 10 of meer werknemers, diens werknemers toegang tot een vertrouwenspersoon moet bieden. Het is daarmee zeer aannemelijk dat deze verplichting er aankomt.

Wat wel verplicht is, is de RI&E. Iedere werkgever, ongeacht het aantal werknemers, dient een RI&E op te stellen waarin u de risico’s op de werkvloer in kaart brengt en beschrijft welke maatregelen u treft om de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers waarborgen. Het is zeer aannemelijk dat uw medewerkers mogelijk blootgesteld worden aan psychosociale arbeidsbelasting, zoals pesten of seksuele intimidatie. Een vertrouwenspersoon kan daardoor onderdeel uitmaken van het plan van aanpak wat voortkomt uit de RI&E.

Extern vertrouwenspersoon

Een veilige omgeving met een extern vertrouwenspersoon

Bij Compact Werkt begrijpen we dat de kracht van een organisatie schuilt in haar mensen. Daarom bieden we ondersteuning aan op het gebied van vitaliteit, preventie, re-integratie en meer. Een vertrouwenspersoon is hier een belangrijk onderdeel van en wij staan klaar om u hierin te begeleiden.

Met Compact Werkt hebben uw medewerkers toegang tot een LVVV geregistreerd vertrouwenspersoon zonder zorgen of verrassingen. Bent u geïnteresseerd in het introduceren van een vertrouwenspersoon binnen uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord en helpen u met een aanpak op maat.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null