Verborgen talenten ontdekken en werven met wetenschap

Hoe ziet uw takenpakket er uit, en dat van uw medewerkers of teamleden? Weet u nog hoe dit ontstaan is? Misschien is deze persoon aangenomen voor een bepaalde functie met bijbehorend takenpakket, of is iemand in zijn of haar rol gegroeid door ontwikkelingen in de organisatie.

Vaak wordt een takenpakket opgesteld naar aanleiding van de vacature. Vervolgens wordt de persoon gezocht die zo veel mogelijk van de gevraagde competenties heeft en kan hij of zij aan de slag.

Werven is niet makkelijk

Wij willen werkgevers uitdagen om anders naar het takenpakketten te gaan kijken. In plaats van kijken naar de taken en daar een persoon bij zoeken, kijken naar de persoon en daar de geschikte taken bij zoeken. Dit kan ook voor uw huidige medewerkers.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we hierdoor meer efficiëntie en tevredenheid bij uw medewerkers kunnen creëren. Win-win! Waarom wij weten dat dit werkt, leggen we graag uit met de volgende illustratie:

In de bovenstaande standaard situatie, wordt een persoon op een functie gezet. Deze persoon voert deze functie naar behoren uit en daarmee zou de kous af kunnen zijn. Maar als we inzoomen op persoon 2, heeft persoon 2 kwaliteiten die passen bij diens functie, maar ook kwaliteiten die aansluiten op andere functies en niet benut worden. Dat kan beter!

Werven is niet makkelijk

In deze nieuwe situatie, worden functies ingedeeld door naar de kwaliteiten, verborgen talenten en competenties per persoon te kijken. Persoon 2, heeft nu een taak geruild met de personen van functie A en functie B. Dit heeft meerdere voordelen!

  • Er is meer expertise per functie beschikbaar
  • Het takenpakketten van medewerkers wordt afwisselender, en daarmee uitdagender en leuker
  • U kunt kandidaten makkelijker een takenpakket bieden dat aantrekkelijk is voor hen
  • U bent flexibeler in het invullen van functies

Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Maar hoe weet u nu welke kwaliteiten een persoon heeft? Ze komen niet met een kaartendoos kwaliteiten onder de arm….

Daar hebben we aan gedacht! Door medewerkers en kandidaten onze talentscan in te laten vullen krijgen we inzicht in de verborgen kwaliteiten, competities en eigenschappen van de persoon. Daar komen ook kwaliteiten uit waarvan de werknemer zich niet eens gerealiseerd had dat hij of zij deze had.

Wij helpen u vervolgens met de overstap. Met open ogen kijken we naar de taken en functies in uw bedrijf en puzzelen we deze aan elkaar met de kwaliteiten in uw personeelsbestand.

Iemand van financiën laten timmeren, is waarschijnlijk niet de beste zet. Maar misschien bevindt zich tussen de timmerlieden wel een ruwe diamant met talent voor plannen en organiseren. Of misschien is uw financiële medewerker wel zo goed met mensen, dat deze kan ondersteunen bij HR.

Wat levert het u op?

Door personen taken te geven waar ze talent voor hebben en interesse in hebben, krijgen ze meer plezier in uw werk en kunnen ze beter werk leveren.

Dit zorgt er voor dat u zult ervaren dat uw team efficiënter kan werken en betere resultaten behaalt. Bovendien zult u minder verzuim ervaren doordat het werk minder stress oplevert aangezien de werkzaamheden beter passen bij de capaciteit van de medewerker.

Mogen wij bij u puzzelen?

Bent u na het lezen van bovenstaande verhaal, geïnteresseerd in deze manier om takenpakketten samen te stellen? Dan komen wij graag met u in gesprek. In een vrijblijvend gesprek vertellen wij wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

arbeidsdeskundig onderzoek