Met leefstijladvisering beter in je vel op het werk

Gezonder leven betekent beter functioneren

Compact Werkt kan u en uw werknemers ondersteunen op gebied van coaching, leefstijladvisering en loopbaanbegeleiding. Dit kan op individueel, team- of bedrijfsniveau. Denk dan aan vraagstukken rondom:

  • samenwerking,
  • functioneren,
  • leefstijl,
  • en/of loopbaan.

Deze vorm van optimalisatie maakt dat er beter zal worden gepresteerd door uw werknemers en dat meer problemen preventief worden voorkomen.

``Een moeilijke thuissituatie kan functioneren op het werk behoorlijk in de weg zitten.``

Leefstijladvisering – leidt tot beter presteren en minder verzuim

Leefstijladvisering leidt tot beter presteren en minder verzuim. Gezonder leven leidt tot een gezonder lichaam en mensen voelen zich ook beter in hun vel. Cijfers wijzen echter uit dat gezond leven steeds meer mensen zwaar valt. Zo neemt het gewicht toe en bewegen we gemiddeld te weinig. Een omslag maken is dus vaak lastig en advisering en coaching kan dan erg goed helpen. Je leert gezonde keuzes te maken en deze om te zetten in gedrag dat leidt tot een betere leefstijl. Hierdoor zullen mensen beter presteren en minder verzuimen op hun werk.

Loopbaanonderzoek – zorgt voor nieuw beroepsperspectief

Om meer sturing te geven aan de toekomst is loopbaanonderzoek erg verstandig. Werknemers lopen namelijk vaak met vele vragen tijdens hun loopbaan, zoals:

  • Wat doe je over 5 jaar?
  • Ben je wel tevreden met wat je nu voor werk doet?
  • Haal je wel uit jouw talenten wat er in zit?

Coaching – bijvoorbeeld eigen zaak werknemer

Eigen bedrijf voor uw werknemer: Wil uw werknemer een eigen bedrijf starten? Compact Werkt coacht, bijvoorbeeld door te beoordelen of hij/zij wel geschikt is. Zo stellen wij vast of de werknemer over de juiste skills beschikt. Denk aan:

  • kennis,
  • vaardigheden
  • en competenties om ondernemer te worden.

Hierbij kan een competentietest worden ingezet of een beroepentest en toetsen of er voldoende financieel inzicht is. De uitkomst wordt vastgelegd in een startrapportage. Is er een gezond business model? Vervolgens helpen wij bij het opstellen van een begeleidingsplan en het opzetten ondernemersplan en bieden hulp bij het eventueel aanvragen van krediet. De werknemer krijgt ondersteuning door de juiste coach. Hierin wordt uitgegaan naar de zelfstandigheid van de werknemer. Na vijf tot twaalf maanden is het traject afgerond.

duurzame inzetbaarheid bevorderen in uw organisatie

Heeft u een medewerker die gebaat kan zijn bij leefstijladvisering? Neem dan contact met ons op.