Loopbaancoaching voor uw medewerker

Loopbaancoaching

Tot aan je pensioen hetzelfde beroep uitvoeren, dat je in je tienerjaren hebt uitgekozen? Dat is voor lang niet iedereen het geval. Met loopbaancoaching kan uw medewerker de weg vinden naar een functie in uw bedrijf die beter bij diegene past, of kunt u uw medewerker helpen naar een andere carrière.

``Loopbaancoaching is een eendaagse ontdekkingstocht naar een glansrijke toekomst``

Passender werk voor uw medewerker

Het kan voorkomen dat een medewerker bij u meldt dat hij of zij eigenlijk wel een andere functie zou willen, maar graag binnen het bedrijf zou willen blijven werken. Een gouden kans voor u! Goede medewerkers langdurig aan uw bedrijf binden is namelijk niet makkelijk. Met loopbaancoaching kunt u voor de medewerker en voor u veel voordeel behalen.

Veelgehoorde redenen voor loopbaancoaching zijn:

  • Willen doorgroeien in zijn/haar carrière
  • “iets” anders willen doen maar niet weten wat
  • Geen voldoening (meer) uit de functie halen
  • Het werk is te makkelijk, ofwel te lastig
  • Andere taken willen doen

In al deze situaties biedt loopbaancoaching de oplossing. Door de coaching ontdekt de medewerker waar hij goed op zijn plek zou zitten en volgt een opleidingsplan om dit te bereiken.

Een andere carrière buiten uw organisatie

Het komt voor dat een medewerker met een vast contract zich realiseert dat hij/zij een andere weg in wil slaan wat betreft diens werkende leven. De medewerker haalt geen voldoening meer uit de functie en is niet gemotiveerd.

Ontslag nemen en een opleiding volgen om een carrièreswitch te maken is echter een risicovolle onderneming voor de medewerker. Daarom kan die besluiten om toch ongemotiveerd en onproductief door te blijven werken. Dit is voor u natuurlijk nadelig, maar u kunt niet zomaar afscheid van de medewerker nemen.

Loopbaancoaching kan de oplossing zijn om in goed overleg uit elkaar te gaan. U biedt een veilige weg naar een nieuwe carrière voor de medewerker, en diens positie komt vrij voor een nieuwe medewerker waar deze baan wel bij past. U bespaart bovendien op een behoorlijke eindafrekening die bij ontslag om de hoek kan komen.

Tijdens de loopbaancoaching wordt met de medewerker onderzocht wat zijn of haar drive is en talenten zijn. Welke carrière past daar bij en hoe kom je daar? Dit coachingstraject en de bijbehorende opleiding zijn goedkoper dan ontslag.

Hoe gaat loopbaancoaching in zijn werk?

Een functie uitvoeren die iemand leuk vindt, voldoening uit haalt en de juiste hoeveelheid uitdaging biedt is belangrijk voor goed functioneren en werkgeluk. Loopbaancoaching is er voor iedereen die op wat voor manier dan ook voelt dat diens huidige baan, niet passend is.

Een sessie met de loopbaancoach duurt één dag. De loopbaancoach gaat met de persoon op ontdekkingstocht naar diens persoonlijkheid, drijfveren, leerstijl, competenties, interesses, capaciteiten, minder sterke kanten en talenten. Dit brengt de coach in kaart door middel van een gesprek, maar heeft daarbij ook diverse tests tot zijn beschikking zoals de bekende LINC en de Big Five tests.

Na deze gesprekken en tests wordt een verslag opgemaakt en besproken met de medewerker. Naar aanleiding hiervan brengt de coach adviezen uit. Dit advies biedt handvaten voor een scholingsplan of begeleiding die naar de nieuwe functie of carrière leiden. Optioneel kan Compact Werkt ondersteunen bij de uitvoering van dit scholingsplan.

loopbaancoaching medewerker

Loopbaancoaching voor uw medewerker aanvragen?

Heeft u een medewerker die op zoek is naar een andere functie of die u een glansrijke carrière wilt bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze of een offerte, we staan u graag te woord!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null