Meer werkgeluk met amplitie

Wat is de betekenis van amplitie? Letterlijk betekent het “vermeerderen” of “vergroten” en is afgeleid van het Latijnse woord “amplio”. Als het voorkomen van verzuim binnen uw bedrijf een punt op de agenda is geworden, is de kans groot dat u “amplitie” tegen bent gekomen. Dit principe gaat namelijk om het versterken van factoren die werkgeluk vergroten en functioneren verbeteren.

White paper over amplitie aanvragen

Meer weten over amplitie? Vraag dan onze whitepapaer over amplitie aan. Laat uw gegevens dan achter op onze contactpagina onder vermelding van “white paper amplitie” en wij sturen u deze toe.

Wat houdt amplitie in?

Amplitie focust zich niet op genezen (het vangnet principe) of preventie (voorkomen van uitval), maar op het versterken van 4 factoren die voor werkgeluk zorgen. Door deze factoren te versterken, wordt de optimale werkomgeving gecreëerd, waardoor werknemers graag hun werk doen en uitval en uitstroom als logisch gevolg verminderen. Deze 4 factoren zijn allemaal even belangrijk.

  • Fysieke en mentale gezondheid. Gezonde voeding, genoeg beweging en ontspanning zijn enorm belangrijk. Dit is belangrijk in de thuisomgeving, maar net zo goed op het werk. Door gezonde lunches, mindfulness en wandelend overleggen aan te bieden en aan te moedigen geeft u een goede start.
  • Talentontwikkeling. Werknemers willen zich gewaardeerd, nuttig en succesvol voelen. Door te werken aan persoonlijke ontwikkeling en talenten te ontdekken en ontwikkelen komen werknemers tot hun recht.
  • Motivatie en bevlogenheid. Bevlogenheid in werk is niet vanzelfsprekend. Door onder andere enthousiaste collega’s, uitdagende bedrijfscultuur en inspirerende leiders te combineren, wordt energie en toewijding gecreëerd.
  • Gezonde werkomgeving. Een comfortabele, veilig werkplek is noodzakelijk. Maar ook werk doen wat bij je past, in een bedrijf wat bij je past en een goede werk-privé balans zijn zeer belangrijk.

``Met amplitie kan de vicieuze cirkel van werkstress doorbroken worden, waardoor verzuim daalt.``

Waarom is amplitie nodig?

We hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Onder andere door vergrijzing. Bij veel bedrijven zijn meer medewerkers nodig, maar die zijn niet te vinden. Deze krapte zorgt voor een verhoging van de werkdruk voor het huidige personeel. Wanneer de werkdruk een langere tijd aanhoudt is de kans op uitval door mentale klachten groot. Wanneer er niets wordt gedaan aan deze werkdruk, zullen mentale klachten en burn-outgevallen toenemen, waardoor het verzuimpercentage zal stijgen. Met als gevolg meer krapte, een vicieuze cirkel.

Amplitie is nodig om deze vicieuze cirkel te doorbreken en het verzuimpercentage omlaag te krijgen en medewerkers aan het bedrijf te binden. Amplitie richt zich niet alleen op risicogroepen, maar juist op alle werknemers. Amplitie biedt een allesomvattende aanpak voor uw vitaliteit, preventie en duurzame inzetbaarheid. Geen losse initiatieven, maar een samenhangend beleid dat voor zowel de werkgever als de werknemers veel voordelen heeft. Investeren in groei in plaats van herstel zal uiteindelijk leiden tot een concrete cultuurverandering. Het gevolg is gelukkige werknemers en meer organisatiesuccessen.

Zo werken wij aan werkgeluk

De laatste paar decennia zijn er steeds meer functies ontstaan die met het hoofd en hart worden uitgevoerd, in plaats van met de handen. Daarom zijn mentale fitheid en bijbehorende motivatie essentieel om deze moderne functies goed uit te voeren. Redenen genoeg dus om aan amplitie te werken.

Er zijn verschillende interventies beschikbaar op het gebied van werkgeluk, bevlogenheid, werkstress etc. Het nadeel van deze interventies is dat het vaak gaat om losse initiatieven. Daarom worden aangeboden maatregelen maar op kleine schaal door werknemers opgepakt.

De Lean aanpak van Compact Werkt doet dit anders! Wij zien niets over het hoofd en bieden een samenhangende aanpak om aan amplitie te werken. Hierbij staat een persoonlijke benadering voorop, daarom werken wij met een maatwerk aanpak, zodat uw organisatie ook echt profijt heeft van de maatregelen.

Wanneer wij aan amplitie gaan werken, lichten we het hele bedrijf door. Hiervoor hebben we verschillende scans die kansen en blokkades aan het licht brengen. We kijken naar algemene verbeterkansen in het bedrijf, maar zoomen ook in op individuele medewerkers. Zijn er factoren (thuis, op het werk of in het verleden) die plezier en groei belemmeren? Wat zijn de talenten van de persoon en worden die in de huidige functie wel benut?

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null