Outplacement

Outplacement

Compact Werkt begeleidt uw werknemers succesvol en op plezierige wijze naar nieuw werk. Ons doel met outplacement is een functie die aansluit op de ambities en kwaliteiten van de persoon. Daarnaast hebben we met ons uitgebreide netwerk een bijzonder vaak succesvol resultaat.

Bij een outplacementtraject gaan wij altijd voor de juiste oplossing! Wanneer medewerkers niet meer op hun plek zitten, helpen wij hen met persoonlijke begeleiding naar de volgende stap in hun carrière waar ze weer kunnen floreren.

``De kern van onze begeleiding bestaat uit welke stappen de kandidaat kan zetten om met plezier en op een kwalitatief goede wijze zijn werk te verrichten.``

Onze werkwijze

Stap 1: Intake en outplacementplan

We starten met het verzamelen van informatie. Dossiergegevens van u, de werkgever, en een intake met de werknemer.  Op basis daarvan stellen we een gedetailleerd outplacementplan op, dat een heldere routebeschrijving naar passend werk schetst. Dit plan bespreken we eerst met de medewerker en daarna met u als werkgever.

Stap 2: Arbeidsmarktverkenning

Samen met de medewerker brengen we de mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart. Waar nodig, zetten we gerichte acties in om eventuele tekortkomingen in vaardigheden of competenties te overbruggen, zoals persoonlijke sollicitatiebegeleiding of een coachingstraject. Alle interventies worden voorafgaand duidelijk in een offerte voorgesteld.

Stap 3: Intensieve Bemiddeling

Ons uitgebreide werkgeversnetwerk en onze beroependatabase spelen een belangrijke rol in het vinden van de juiste functie. We werken nauw samen met de medewerker om de kansen op de arbeidsmarkt te maximaliseren. Regelmatige evaluaties helpen ons de doelen zo nodig bij te stellen.

Om de overstap naar ander werk makkelijker te maken, werken we vaak met een proefplaatsing waarbij de werknemer nieuwe werkervaring kan opdoen. Soms is bijscholing nodig om de bemiddeling mogelijk te maken.

Stap 4: Plaatsing en nazorg

Eenmaal een nieuwe baan gevonden, blijven we de medewerker ondersteunen op de nieuwe werkplek ter verzekering dat de overgang soepel verloopt. Deze nazorg duurt minimaal twee maanden, waarbij we vooral focussen op een duurzame plaatsing en de nieuwe werkgever volledig informeren over relevante wet- en regelgeving.

Stap 5: Resultaat

Het doel is een succesvolle bemiddeling naar een nieuwe functie, waarbij zowel de medewerker als de nieuwe werkgever goed ingelicht zijn over alle relevante aspecten.

Met deze aanpak garanderen we niet alleen een nieuwe start voor uw medewerkers, maar ook een zorgvuldige afhandeling van het gehele proces, afgestemd op persoonlijke en professionele behoeften.

Veelgestelde vragen over outplacement

Wanneer kan ik outplacement aanvragen?

Outplacement kan worden aangevraagd wanneer een werknemer door bijvoorbeeld reorganisatie, ontslag of arbeidsongeschiktheid zijn baan verliest.

Hoe lang duurt een gemiddeld outplacementtraject?

De duur van een outplacementtraject is doorgaans enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van de situatie van de werknemer.

Wat zijn de kosten van een outplacementtraject?

Compact Werkt hanteert een vast tarief voor outplacement.

Wat kan ik verwachten van outplacement bij Compact Werkt?

Compact Werkt zet zich maximaal in voor een duurzame werkplek die aansluit bij de kwaliteiten en interesses van de werknemer.

Hoe actief moet ik zelf zijn tijdens het outplacementproces?

Van de werkgever verwachten we op voorhand informatie over de werknemer in de huidige functie. Van de werknemer wordt actieve deelname en medewerking verwacht om het traject tot een succes te maken.

Wat gebeurt er als de werknemer tijdens het outplacementtraject zelf een baan vindt?

Als de werknemer tijdens het outplacementtraject zelf een baan vindt, is het traject afgerond.

outplacement

Meer informatie over outplacement

Van Compact Werkt kunt u altijd een hoog serviceniveau, kwaliteit en betrokkenheid verwachten. Onze landelijke dekking biedt voor iedereen een passende oplossing.

Heeft u vragen over onze werkwijze? Heeft u interesse in een outplacementtraject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null