Over Compact Werkt

Compact Werkt ook voor u

Of u nu actief bent in het onderwijs, een tandartspraktijk heeft of een bedrijf in de bouw: Compact Werkt is voor heel Nederland de gecertificeerde specialist in het voorkomen en oplossen van complexe arbeidsvraagstukken, zoals verzuim, het (noodgedwongen) begeleiden naar ander werk, werken aan vitaliteit, versterken van duurzame inzetbaarheid (vooral 50-plussers) en outplacement.

Typerend voor Compact Werkt is een onderscheidende totaalaanpak van de (multi-)problematiek. We kijken niet naar symptomen, maar gaan tot de kern van het probleem om deze op te lossen. Het gaat daarbij dus om werknemers die zowel ziek, als niet ziek zijn en vaak kampen met meerdere problemen in zowel de arbeidsomgeving als privésfeer. Worstelt u met zo’n situatie: wij lossen het op!

Compact Werkt is er onder meer voor:

 • Werkgevers in MKB en overheid
 • Verzekeringsbranche
 • Arbodiensten
 • Uitzendbureaus
 • Gemeenten
 • UWV
``Iedereen bij Compact Werkt zet zich maximaal in voor werknemer en organisatie``

Met kennis, ziel en zakelijkheid…

…staat de werkwijze van Compact Werkt garant voor het minimaliseren van kosten en het altijd tijdig vinden van een duurzame oplossing.

Compact Werkt is de steun en toeverlaat voor advies en oplossingen voor alle thema’s rondom arbeid. Wij brengen mens, werk en inkomen weer optimaal in balans door binnen de gestelde termijnen alle denkbare belemmeringen weg te nemen met een unieke, integrale aanpak op basis van kennis van specialisten en oprechte aandacht.

Missie

Onze overtuiging is om op een Compacte en doelgerichte wijze te werken aan het bieden van oplossingen op het snijvlak van mens, werk, organisatie en inkomen. Door overtuigend beter te werken maken wij dit mogelijk.

Visie

Als adviserend partner creëren we waarde en elimineren we verspilling. Dit verzorgen we door het bieden van oplossingen in personele kwesties die betrekking hebben op mens, werk en inkomen.

Strategie

 • Ons gespecialiseerde team bestaat uit: re-integratiedeskundigen, arbeidsdeskundigen, arbeidsspecialisten, bezwaar deskundige, HR adviseurs en wetstechnici. Deze specialisten geven inzicht en oplossingen en ontzorging in re-integratie (spoor 2), duurzame inzetbaarheid, loopbaanadvies, casemanagement, eigenrisicodragerschap ZW en WGA en HRM.
 • Door lean te werken zijn wij een van de weinige specialisten die verzuim anders analyseert, daardoor komen meerdere oplossingen eerder in beeld.
 • Door ons zelfontworpen arbeidsanalysemodel, achterhalen wij de aandachtsgebieden van de cliënt en krijgen daardoor inzicht in aandachtsgebieden.
 • Inzetten van diverse onderzoekstools om sneller de mogelijkheden te komen en zo eerder te werken naar de oplossing (ander werk, detachering of terug in het bedrijf)
 • Door middel van de P&O expertise worden werkgever en inlener op transparante wijze geïnformeerd op welke wijze de HR-kwestie weer vlot rechtgetrokken kan worden.
 • Kwaliteit: dit dragen wij uit en kunt u zien door ons Blik op Werk keurmerk.
 • Arbodienst adviseert op dossierniveau, Compact werkt verzorgt dit ook maar biedt oplossingen. Na 6 weken staat de specialist al op de stoep om de mogelijkheden te onderzoeken. Eerder werken aan detachering en dus plaatsing!
 • De speler voor de eigenrisicodrager, eerst besparen dan oplossen.
 • De 12-jaarspropositie aanbieden en uitdragen naar de klant
 • Landelijke dekking: ieder een eigen regio in Nederland, dus een werkgevers netwerk bij u in de buurt.
 • Ons hoofdkantoor is gevestigd in Leeuwarden. Daarnaast beschikken wij over meerdere spreekuurlocaties door heel Nederland.

Hoe wij dat doen?

Door het aanbieden van: Arbeidsdeskundig advies, adequate spoor 2 en WGA-trajecten, scholing, outplacement, risico-inventarisatie, duurzaam inzetbaarheid, nieuwe werk(ervarings-)plekken.

Periodiek contact met zowel de cliënt en de werkgever zorgt voor een transparante en efficiënte werkwijze. Daarbij staat kwaliteit binnen Compact Werkt hoog in het vaandel. Dit dragen wij uit door ons Blik op Werk keurmerk.

Voor de grotere organisatie, met name uitzendbureaus, hebben wij een financieel keuzemodel ERD ontwikkeld. Hiermee krijgt u als organisatie meer inzicht in uw keuze omtrent het wel of niet verkiezen voor het eigen risicodragerschap.

‘Bij Compact Werkt is een werkgever altijd verlost van een probleem in Spoor 2’
Neem bijvoorbeeld het bekende Spoor 2. Hoe doen we dat? Kijken naar mogelijkheden en versterken wat nodig is. Ons participatie model helpt ons daar prima bij. Snel inzicht, snel oplossingen en geen sancties!

Onze klanten zijn echter niet alleen daarom blij met ons. Wij vinden het namelijk ook belangrijk om in de samenwerking een persoonlijk en betrokken contact te onderhouden, goede communicatie in ‘a people’s business’ dus, invoelend, meedenkend, maar ook direct, no-nonsense, ethisch, eerlijk en principieel.

Soms recht voor z’n raap, altijd recht door zee, met maar één doel: wij lossen het voor iedereen optimaal op.

Tevreden klanten vertellen

"Ik kan mijn ogen niet geloven wat nu het ziekteverzuim is t.o.v. vorig jaar, wat dit voor goeds doet met onze winst/verlies cijfers."

Ondernemer / Werkgever
Personeelsdiensten bedrijf

"Compact Werkt denkt een stapje extra mee en geven daarin juiste adviezen."

Ondernemer / Werkgever
Schoonmaakbedrijf

"Ik heb begrip, betrokkenheid en ondersteuning ervaren. De bereidheid om samen te zoeken naar mogelijkheden binnen de eisen die er zijn voelt goed."

Praktijkondersteuner
Gezondheidspraktijk

"‘Ik ben zeer tevreden over mijn re-integratietraject in spoor 2. Mijn begeleider was eerlijk en dacht mee. Dat hielp mij enorm."

René
Machinaal houtbewerker

"Jullie waren erg vriendelijk en hebben aan het eind van het traject veel voor mij gedaan. Dat gaf mij veel rust en dit heeft er in geresulteerd dat ik inmiddels weer 100% aan het werk ben!"

Medewerker
Polisadministratie

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null