Succesvol spoor 2 traject

Spoor 2 begeleiding

Bent u op zoek naar begeleiding bij een spoor 2 Traject? Compact Werkt heeft ruime ervaring en helpt u succesvol in zo’n traject en dat garanderen we. Naast begeleiding op onze hoofdvestiging in Leeuwarden, bieden wij ondersteuning op diverse locaties door heel Nederland.

``Begeleiding met échte aandacht zorgt voor snelle re-integratie``

Wat is een spoor 2 traject?

U weet het natuurlijk maar al te goed: gemotiveerde, fitte medewerkers maken een bedrijf beter. Tenminste, als alles loopt zoals het moet gaan. Want soms komt er een kink in de kabel in de vorm van bijvoorbeeld langdurige ziekte, disfunctioneren of bij een ingewikkelde Multi- problematiek. Het nemen van passende maatregelen is dan de enige remedie. Compact Werkt helpt u succesvol in zo’n traject en dat garanderen we.

Spoor 2 en LEAN-methode

Het vergroten van de inzetbaarheid is ons doel met de combinatie van een Spoor2-traject volgens de LEAN-methode. Alle activiteiten zijn gericht op het creëren van waarde. Wij kijken naar wat er nog wél kan, waarbij de inzetbaarheid van uw werknemer altijd het uitgangspunt is. Met onze unieke LEAN-werkwijze kijken wij verder dan de wettelijke kaders. Niet alleen wordt er gekeken naar wat uw werknemer nog kan doen, ook onderzoeken we wat de werknemer nog wil doen. Onze arbeidsbemiddelaar onderzoekt de mogelijkheden bij wensbedrijven van uw werknemer, maar spreekt daarnaast ook ons eigen werkgeversnetwerk aan om daar alle mogelijkheden uit een te zetten. Hiermee kunnen wij deuren openen die anders wellicht dicht zouden zijn gebleven en vergroten we de kans om aan de inzetbaarheid van uw werknemer te werken.

Met Spoor 2 inzicht verschaffen en problemen wegnemen

Voor u geen tijdverlies en slapeloze nachten meer. Met ons Spoor 2 traject neemt u een ‘Blik op Werk erkend en gecertificeerd re-integratiebedrijf’ in de arm.  Compact Werkt staat erom bekend dat haar specialisten prima in staat zijn om oplossingen te realiseren binnen het domein van sociale wetgeving. Wij verschaffen inzicht en nemen problemen weg bij complexe arbeids- en verzuimkwesties.

Werkwijze Spoor 2 bij Compact Werkt

1. Intakegesprek met medewerker

Na een analyse van de dossiergegevens zal de re-integratie deskundige uw medewerker uitnodigen of bezoeken voor een intakegesprek. Het doel is om inzicht te krijgen en de route te bepalen. Dit gebeurt middels de inzet van het eigen ontwikkelde: participatiemodel, persoonsprofiel, kans profiel en zoekprofiel. Met deze vier profielen krijgen we samen met u meer inzicht in:

 • Wie u bent als persoon, waar zijn uw sterke kanten
 • Waar uw kansen liggen en op welke functies zal de bemiddeling zich richten
 • De aandachtsgebieden/ ondersteuningsnoodzaak
 • De actuele competenties, vaardigheden en werkbelastingmogelijkheden
 • Ondersteuningsbehoefte bij andere leefgebieden (privé, ziektebeelden, behandelaren, etc.)
 • Passend beroepsperspectief

Met het verkregen inzicht adviseren wij (veelal voor u kosteloze) ondersteuningsoplossingen. Voorbeelden van ondersteuningsoplossingen zijn fysiotherapie, diëtist, psycholoog, vitaliteitaanpak, budget coaching, anti-stressprogramma (bewegen, burn-out, beter slapen, etc.). Vervolgens nemen de belastbaarheid mogelijkheden toe en ontstaan er meerdere arbeidsmogelijkheden. Het resultaat is snellere bemiddeling naar werk.

2. Re – integratieplan opstellen voor uw medewerker

Met het verkregen inzicht zal de deskundige het re-integratieplan opstellen. Dit plan geeft de conclusies uit de analyse weer, de consequenties ervan, en vervolgens een beschrijving van het uit te voeren traject. Al met al een routebeschrijving naar (passend) werk voor uw medewerker!

3. Sollicitatie-instructie met uw medewerker

Om een effectieve bemiddeling naar ander werk mogelijk te maken starten we met een sollicitatie-instructie. Tijdens de instructie wordt samen met uw medewerker gewerkt aan:

 • Het schrijven van gerichte en open sollicitatiebrieven,
 • Het opstellen van een motivatiebrief bij online sollicitaties,
 • Het redigeren van het Curriculum Vitae en brieven,
 • Het leren gebruikmaken van netwerken,
 • Het leren gebruik maken van social media voor het zoeken naar gerichte functies en / of het onder de aandacht brengen van het CV en de persoonlijke kwaliteiten,
 • Trainen van gespreksvaardigheden,
 • Voorbereiden op en presentatie tijdens het sollicitatiegesprek,
 • Voeren van sollicitatiegesprekken,
 • Vermijden van valkuilen.

De medewerker kan na de sollicitatie-instructie rekenen op begeleiding middels het blijven redigeren van sollicitatiebrieven, evalueren van brieven en gesprekken, verbeterpunten aanreiken, coachen en motiveren. De sollicitatie-instructie wordt gehouden bij u op kantoor of bij de medewerker thuis.

4. Intensieve bemiddeling en begeleiding en bemiddelen in het eigen werkgeversnetwerk

We hebben verschillende middelen beschikbaar om de persoonlijke situatie van de cliënt in kaart te brengen. Door middel van testen, die rekening houden met de fysieke en psychische mogelijkheden, kan onze re-integratiedeskundige de individuele testuitslagen vertalen naar passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook beschikken we over een beroepen- en opleidingsdatabase met daarin beschikbare vacatures, welke gelinkt worden aan de individuele testuitslagen. Daarnaast zet onze re-integratiedeskundigearbeidsbemiddelaar zich wekelijks in om ons eigen werkgeversnetwerk uit te breiden en te onderhouden en onderzoekt mogelijke wensbedrijven van de cliënten. Wilt u hier meer over weten? Klik hier voor meer informatie over arbeidsbemiddeling. 

5. Evaluatie met uw medewerker

Periodiek zal Compact Werkt samen met uw medewerker evalueren en daar waar nodig zullen de re-integratiedoelen worden bijgesteld en met u en uw medewerker worden besproken.

6. Werkervaring of tijdelijk stage lopen

Een onderdeel om uw medewerker kennis te laten maken met nieuwe werkzaamheden is de zogenaamde werkervaring of tijdelijk stage lopen. Dit houdt in dat uw medewerker gedurende een korte periode met behoud van loon op proef bij de nieuwe werkgever ervaring kan opdoen. Indien dit aan de orde komt, zal Compact Werkt u uiteraard hierover raadplegen. Mocht een scholing noodzakelijk zijn om bemiddeling naar werk beter mogelijk te maken dan zal Compact Werkt een scholingsverzoek aan u voorleggen.

7. Plaatsing en nazorg door Compact Werkt voor de medewerker

Nadat de medewerker in een andere baan is geplaatst, wordt er begeleiding op de nieuwe werkplek geboden. Daarnaast wordt de nieuwe functie beoordeeld door de arbeidsdeskundige op passendheid in relatie tot het begrip arbeid. De kern van deze begeleiding bestaat uit welke stappen de medewerker kan zetten om met plezier en op een kwalitatief goede wijze zijn/haar werk te verrichten. Het doel van de nazorg is het realiseren van een duurzame plaatsing en de nieuwe werkgever volledig te informeren over wet- en regelgeving. Compact Werkt begeleidt de medewerker daarna nog één maand om ervoor te zorgen dat hij/ zij de proeftijd goed weet af te ronden.

Reviews van onze partners en cliënten

Werkgevers, werkzoekenden, casemanagementbureaus en arbodiensten blijven lang bij ons door het bieden van een hoge kwaliteit en dito serviceniveau. Bovendien bieden wij een landelijke dekking en kunnen dus ook nevenvestigingen en filialen van uw bedrijf bedienen. Verder scoort Compact Werkt, volgens het KTO, vooral hoog op de volgende aspecten:

 • Bekwaamheid van de re-integratiedeskundige en andere betrokken partijen (8.1)
 • Bemiddelen in het eigen werkgeversnetwerk (8)
 • Communicatie/ informatieverstrekking door het bedrijf (8)
 • Bekwaamheid van de begeleiders en andere inhoudelijke betrokken medewerkers (8.1)

loopbaancoaching medewerker

Meer informatie over Spoor 2 traject

Heeft u nog vragen over het spoor 2 traject of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Neem direct contact met ons op!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null