Succesvol spoor 2 traject

Spoor 2 begeleiding

Wanneer een werknemer langdurig ziek is, streven we eerst naar re-integratie binnen uw bedrijf, ondersteund door een bedrijfsarts, casemanager en de werkgever: het zogenaamde eerste spoor. Als dit na een jaar niet lukt of niet mogelijk blijkt, schakelen we over naar spoor 2: het begeleiden van uw werknemer naar een passende functie bij een nieuwe werkgever.

Compact Werkt’s aanpak voor spoor 2 re-integratie is bewezen succesvol en verlicht de zorgen van zowel werknemers als werkgevers door heel Nederland. We bieden een nieuwe start, waarbij we de unieke kwaliteiten van uw werknemer matchen met de juiste kansen buiten uw organisatie.

``Begeleiding met échte aandacht zorgt voor snelle re-integratie``

Wat houdt een spoor 2 traject in?

Een Spoor 2 traject is een re-integratietraject voor medewerkers die langdurig ziek zijn en waarbij is vastgesteld dat terugkeer naar de eigen werk niet meer (volledig) mogelijk is. Het doel is om de medewerker te begeleiden naar ander passend werk bij een nieuwe werkgever. Dit traject is niet alleen een wettelijke verplichting, maar biedt vooral een kans om de medewerker een nieuwe start te geven op de arbeidsmarkt.

Spoor 2 re-integratie omvat de volgende stappen:

  • Intake met de medewerker over hun wensen, competenties en beperkingen
  • Opstellen van een re-integratieplan door onze deskundigen
  • Uitgebreide sollicitatiebegeleiding en training
  • Intensieve bemiddeling binnen ons werkgeversnetwerk
  • Plaatsing bij een nieuwe werkplek of scholingstraject gepaste begeleiding en nazorg.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een Spoor 2 traject? De duur van het traject is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de situatie van de medewerker en de beschikbare functies op de arbeidsmarkt. We streven ernaar om zo snel mogelijk een passende oplossing te vinden.

Wat als het niet lukt om een passende baan te vinden? We zetten ons volledig in om voor elke medewerker een passende baan te vinden. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan evalueren we samen de situatie en zoeken we naar alternatieve oplossingen.

Wordt de medewerker begeleid tijdens het sollicitatieproces? Ja, onze begeleiding omvat onder andere sollicitatietraining, het opstellen van een effectief cv en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken. We staan de medewerker bij elke stap van het proces bij.

Waarom kiezen voor Compact Werkt?

Bij Compact Werkt begrijpen we dat elk mens uniek is, en dus ook elke situatie. Onze persoonlijke aanpak voor een spoor 2 traject is wat ons onderscheidt. We luisteren naar de behoeften en wensen van zowel de werkgever als de medewerker en zetten ons volledig in om een passende oplossing te vinden. Onze ervaren casemanagers bieden niet alleen ondersteuning en advies, maar ook een luisterend oor.

Hoge slagingskans

Onze intensieve begeleiding en bemiddeling leiden tot een hoge slagingskans. We zien geen beperkingen, maar mogelijkheden! Volgens de LEAN methode bannen we verspilling van energie uit en halen we de rem in motivatie en ontwikkeling weg. We maken gebruik van ons uitgebreide netwerk en zetten alles op alles om voor elke medewerker een passende nieuwe uitdaging te vinden. Onze aanpak is niet alleen gericht op het vinden van een nieuwe baan, maar ook op het waarborgen van duurzame inzetbaarheid.

Tevredenheid voorop

De tevredenheid van onze partners en hun werknemers is voor ons van groot belang. We zijn trots op onze hoge tevredenheidsscore, die we te danken hebben aan onze deskundigheid, effectieve communicatie en de bekwaamheid van onze begeleiders. Uw vertrouwen in ons is de basis van ons succes.

Reviews van onze partners en cliënten

Werkgevers, werkzoekenden, casemanagementbureaus en arbodiensten blijven lang bij ons door het bieden van een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Bovendien bieden wij een landelijke dekking en kunnen u op diverse locaties persoonlijk begeleiden. Verder scoort Compact Werkt, volgens ons KTO, vooral hoog op de volgende aspecten:

  • Bekwaamheid van de re-integratiedeskundige en andere betrokken partijen (8.1)
  • Bemiddelen in het eigen werkgeversnetwerk (8)
  • Communicatie/ informatieverstrekking door het bedrijf (8)
  • Bekwaamheid van de begeleiders en andere inhoudelijke betrokken medewerkers (8.1)

loopbaancoaching medewerker

Laat de Compacte manier voor u werken!

Bent u geïnteresseerd in een Spoor 2 traject via Compact Werkt of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we voor een nieuwe toekomst voor uw medewerker.

Bij Compact Werkt geloven we in de kracht van persoonlijke aandacht en maatwerk. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor uw medewerkers.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null