duurzame inzetbaarheid bevorderen in uw organisatie

VCA cursus

Zoals u mogelijk weet is het voor VCA gecertifieerde bedrijven verplicht om alle medewerkers die te maken hebben met risicovolle taken, in het bezit te laten zijn van een geldig VCA diploma. Het is afhankelijk van de verantwoordelijkheden van uw personeel welk diploma er nodig is.

De verschillende VCA diploma's

Basis VCA

Voor werknemers die geen leiding geven of op zzp basis voor u aan de slag zijn is er een diploma Basis Veiligheid (Basis VCA) nodig.

VOL VCA

Heeft u werknemers die leidinggevende zijn of heeft u personeel op zzp basis aan de slag? Dan is het diploma Veiligheid voor Operationeel leidinggevenden noodzakelijk (VOL VCA).

VIL VCU

Voor uitzendbureaus gelden andere regels. Hiervoor is een variant op de VOL VCA cursus van toepassing, namelijk het diploma VIL VCU. Deze is specifiek voor intercedenten of projectmanagers van uitzendorganisaties die met risico volle taken te maken hebben. Voor dit diploma is het verplicht de cursus te volgen alvorens u het examen afneemt.

``Heeft u andere vragen over wet- en regelgeving voor ondernemers? Stel ze gerust``

In één dag een VCA diploma

Om dit te behalen zal elke werknemer individueel een VCA examen af moeten leggen. Voorbereiding hierop is van groot belang en Compact Werkt kan u hierin adviseren en de juiste lijnen hiervoor uitzetten, passend bij uw wensen. Binnen één dag kan uw personeel in het bezit zijn van het VCA diploma. Wij bieden een dagcursus inclusief lunch, koffie, thee en fris, waarbij er aan het einde van de dag het examen wordt afgenomen.

Mocht het toch niet lukken in één dag, bieden wij de unieke kwaliteitsgarantie aan van een gratis herexamen indien dit nodig blijkt voor een van uw werknemers. Wij zien graag dat al uw werknemers het VCA examen met succes afronden! Het volgen van de cursus is hiervoor wel een voorwaarde.

De weg naar succes

Het volgen van een cursusdag is een van de speerpunten om succesvol het VCA examen af te leggen. Deze dag word begeleidt door deskundige docenten die uw werknemer(s( klaar stomen voor het examen. Ter voorbereiding op de cursusdag, zal de werknemer ook wat thuisstudie moeten doen. Hiervoor wordt studiemateriaal aangeleverd.

Cursus locaties

De cursus wordt op 8 verschillende locaties in Nederland gegeven, waardoor er altijd een locatie bij u in de buurt is. Wilt u meer dan 8 werknemers tegelijk laten deelnemen aan de cursus? Dan is er ook de mogelijkheid om de cursus op uw bedrijfslocatie te geven.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze diensten zijn landelijk beschikbaar

Naast in ons hoofdkantoor in Leeuwarden, staan onze medewerkers landelijk klaar om u verder te helpen. Kies hiernaast een locatie.
Wij staan u graag te woord!

null