Voorkom onnodig hoge verzuim kosten met duurzame inzetbaarheid en maatwerk

Compact Werkt heeft het haar missie gemaakt om zoveel mogelijk organisaties inzicht te geven in verspillingen met betrekking tot preventie van verzuim en verzuimbeleid. Aan de hand van de LEAN-methode achterhaalt Compact Werkt de verspilling binnen uw organisatie.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Anno 2021 zien we het aantal medewerkers met burn-out klachten nog steeds stijgen. Wist u dat circa 70% van al het verzuim, psychische klachten betreft? Dit soort verzuim is echter vaak te voorkomen. Door uw organisatie in te richten op duurzame inzetbaarheid en preventie van verzuim kunt u veel en vaak inspelen op situaties die spelen bij uw medewerkers. Door de balans te zoeken bij uw medewerkers, tussen verschillende factoren als; werksfeer, werkdruk, prive en persoonlijk welzijn, zorgt u voor hogere productiviteit (tot wel 30%) en een lager verzuim (gemiddeld 5.2%, verlagen naar 2%).

Wat houdt de maatwerk aanpak in?

Compact Werkt is van mening dat elke organisatie anders is en daarom maatwerk verdient. Door het bieden van maatwerk a.d.h.v. onze unieke aanpak, zult u beduidend lagere verzuimcijfers terugzien en een hogere medewerkers tevredenheid. Door de focus op duurzame inzetbaarheid te leggen, zult u ook zien dat de productiviteit van medewerkers hoger wordt en de uitstroom lager.

Waar kan mijn organisatie geld besparen?

De laatste jaren is er veel veranderd rondom de Werkhervattingskas (WhK). Veel organisaties zijn bij het ‘oude vertrouwde’ gebleven, uit een gevoel van veiligheid. Enkele organisaties zijn Eigen risicodrager geworden met betrekking tot de ziektewet flex maar hebben dit nog niet geïmplementeerd bij WGA (flex en vast). Compact Werkt kijkt graag met u mee naar de kosten die u kwijt bent aan premies en ondersteunt u bij berekeningen en adviezen rondom de Werkhervattingskas. U kunt al snel zo’n 10% op de jaar loonsom besparen door het heft in eigen handen te nemen. Door te kiezen voor de pro-actieve aanpak van Compact Werkt, kunt u middels onze LEAN-aanpak besparen op onnodig hoge premies, inzetten op preventie en daarmee ook nog eens bezuinigen op verzuimkosten. Kortom een maatwerk advies en plan van aanpak gericht op uw unieke organisatie en medewerkers.

Meer weten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Waarmee kunnen wij u helpen?