Werken aan inzetbaarheid na COVID-19

Uw werknemer is uitgevallen door Coronaklachten. Gelukkig is hij of zij weer herstellende, echter blijft de werknemer tegen zijn/haar beperkingen aanlopen. Veel voorkomende en aanhoudende klachten zijn: concentratieproblemen, vergeetachtigheid en vermoeid. U en uw werknemer willen graag weer dat alles wordt zoals voorheen maar welke aanpak is daarvoor nodig?

Wat mag u wel en wat mag u niet van de werknemer verwachten?

U bent beide bereid stappen te zetten, echter is de privacywetgeving (de AVG)  zo samengesteld dat u qua re-integratie niet alles aan uw werknemer mag vragen. Dit zorgt voor onduidelijkheid: wat mag u wel en wat mag u niet van de werknemer verwachten? Hoe moet er worden omgegaan met de opvolging van de adviezen van de behandelaren en artsen?

Arbeidsdeskundige expertise bij Covid-19 problematiek

De arbeidsdeskundige van Compact Werkt geeft u dit inzicht en komt met gerichte adviezen in het bevorderen van werknemer zijn/haar inzetbaarheid. Middels een gericht arbeidsdeskundig onderzoek krijgen jullie beide inzicht en aanknopingspunten om te kunnen werken aan een terugkeer in werk. Daarnaast krijgt u antwoorden op vragen, zoals hoe u om kunt gaan met het medisch en juridisch kader (UWV). De arbeidsdeskundige geeft u ondersteuning en informatie over de factoren die een bepalende rol kunnen spelen ten tijde van de WIA-beoordeling. De doelstellingen van het onderzoek zijn als volgt:

  1. Welke belastbaarheidsadviezen heeft werknemer nodig om te werken aan het bevorderen van zijn belastbaarheid?
  2. Welke werkzaamheden zijn bij de eigen werkgever of een andere werkgever nog wel mogelijk? Onderzoek naar (deel)taken.
  3. Indien gewenst kan een uitspraak worden gedaan over de mate van loonwaarde welke uw werknemer kan realiseren.

Onze werkwijze

Voordat er een gericht voorstel kan worden gepresenteerd, zal eerst gestart worden met de inventarisatie fase. Deze fase bestaat uit de volgende stappen:

  1. De arbeidsdeskundige van Compact Werkt maakt kennis met de werkgever, (leidinggevende) en de werknemer.
  2. Uitvraag werkzaamheden van werknemer en de vastgestelde medische belastbaarheid, dit wordt vastgesteld op basis van de FML van uw bedrijfsarts.
  3. Vervolgens wordt het doel van het onderzoek besproken, wordt er geïnformeerd naar werknemer en diens (mentale en/of fysieke) beperkingen, thuissituatie, mogelijkheden en de opbouwadviezen die door de bedrijfsarts zijn vastgesteld.
  4. Er wordt specifiek onderzocht of en waarin werknemer mentaal vastloopt en welke gevolgen dat heeft in werk en/ of privé. We zoeken de mentale lekken, oorzaken en mogelijke gevolgen waarom men niet verder komt.

Meer informatie over werken aan inzetbaarheid na COVID-19? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Waarmee kunnen wij u helpen?